Prajitura cu mere si aluat de branza

de Dulceatadetrandafiri in Prajituri, 22 Apr 2011 | 10479 vizualizari

 

Cum merg pregatirile de Pasti? Este gata friptura, ouale-s vopsite? Copiii sunt nerabdatori sa-si primeasca de la "Urecheat" cadourile?
Miroase a verde, a soare, a zile linistite de primavara si bobocii liliacului de sub fereastra stau sa infloreasca! Abia astept, de o luna tot astept! :) . Sa fiti sanatosi si bucurosi, sa va fie casa plina de oameni dragi iar masa doldora de mancaruri dintre cele mai gustoase! Si sa fim cu totii macar un pic mai buni si mai darnici, putem incepe oricand :) !



Reteta de astazi e putin mai speciala pentru ca aluatul este cu branza de vaci. Nu este chiar desertul clasic, fiind destul de satioasa si mai nimerita ca gustare de sine statatoare ori dejun.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o tava de 38/28 cm:
  • Aluat:
  • 350 gr branza de vaci putin mai grasa
  • 400 gr faina
  • 1 plic si jumatate de praf de copt
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 2 linguri de ulei
  • 4-5 linguri de lapte
  • Umplutura:
  • aprox.700 gr mere  
  • 2 linguri zahar pudra
  • o lingura rasa cu pesmet
  • un varf de scortisoara
  • putina miere si optional 2 linguri de stafide
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si aluat de branza:

Amesteci faina cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat. Adaugi oul, branza scursa de lichid, uleiul, laptele si framanti. La inceput o sa fie o compozitie faramicioasa pe care o asezi pe suprafata de lucru tapetata cu faina si o framanti pana devine un aluat suplu, omogen, elastic. Pui "bila" de aluat direct in tava (tapetata cu hartie de copt) si intinzi cu facaletul foaia de aluat.

Merele le speli, le decojesti si le tai feliute apoi le pui precum tiglele, peste aluat. Peste mere torni in ploaie pesmetul, apoi zaharul amestecat cu scortisoara. Pui la cuptorul preincalzit la 190 de grade cam 50 de minute. Cu 10 min inainte de terminarea timpului de coacere, scoti prajitura, o ungi cu putina miere si presari stafidele. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si aluat de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza dulce, lamaie si lapte auriu