Prajitura cu mere

de Bunica in Prajituri, 28 Sep 2014 | 4057 vizualizari

 

Este o prajitura putin pretentioasa,dar delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 mere mari
  • 4 oua
  • 250 g. zahar
  • 259 g. faina
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 200 g. ciocolata
  • 1/2 pachet unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Separa galbenusurile de albusuri.

Mixeaza albusurile cu putina sare pana stau pe teluri.

Mixezi apoi galbenusurile cu zaharul pana la topirea zaharului.

Amesteca cele doua compozitii.

Stinge bicarbonatul cu zeama de la o jumatate de lamaie

Adauga faina si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau otet.

Merele spalate,sterse ,le razi pe razatoarea mare
.Apoi le adaugi peste compozitie.

Tot acum pui si scortisoara.

Pregatesti o tava 30/40 tapetand-o cu hartie de copt.

Pune compozitia in tava si introduci tava in cuptorul incins la 170 grade pana cand prajitura se rumeneste frumos(faci testul cu scobitoarea)

Scoti prajitura coapta si o lasi sa se raceasca.

Pana se raceste prajitura pregatesti glazura.

Intr-un vas mic pune ciocolata si untul la topit,amestecand sa nu se arda.

Toarna ciocolata peste blat .

 

TIPS-URI

1

Am folosit o ciocolata cu alune.

2

Daca nu va place scortisoara puneti aromele agreate

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere in caramel