Este o prajitura putin pretentioasa,dar delicioasa.
Separa galbenusurile de albusuri.
Mixeaza albusurile cu putina sare pana stau pe teluri.
Mixezi apoi galbenusurile cu zaharul pana la topirea zaharului.
Amesteca cele doua compozitii.
Stinge bicarbonatul cu zeama de la o jumatate de lamaie
Adauga faina si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau otet.
Merele spalate,sterse ,le razi pe razatoarea mare
.Apoi le adaugi peste compozitie.
Tot acum pui si scortisoara.
Pregatesti o tava 30/40 tapetand-o cu hartie de copt.
Pune compozitia in tava si introduci tava in cuptorul incins la 170 grade pana cand prajitura se rumeneste frumos(faci testul cu scobitoarea)
Scoti prajitura coapta si o lasi sa se raceasca.
Pana se raceste prajitura pregatesti glazura.
Intr-un vas mic pune ciocolata si untul la topit,amestecand sa nu se arda.
Toarna ciocolata peste blat .
1
Am folosit o ciocolata cu alune.
2
Daca nu va place scortisoara puneti aromele agreate