Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie

de mirela0911 in Prajituri, 26 Mai 2019 | 3840 vizualizari

 

Pentru ca a sosit sezonul capsunilor, am zis sa incerc o reteta de prajitura usoara, nu foarte dulce, numai buna de savurat in familie!
"retete pentru mese in familie" 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 8 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lg apa rece
  • 3 lg ulei
  • 16 lg faina alba
  • 1 lgt praf de copt
  • cateva capsuni

Pt. crema:

  • 2 oua
  • 50 g zahar pudra vanilat
  • 400 ml lapte dulce
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 250 g frisca batuta
  • capsuni pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie:

Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga zaharul vanilat si zaharul tos, mixand bine dupa fiecare pana se obtine o spuma tare, lucioasa. Se toarna apa rece si se mai mixeaza putin. Se da deoparte mixerul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste spuma. Se amesteca cu ajutorul unei spatule, prin miscari usoare. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in spuma in 2 reprize, amestecand de jos in sus pana la incoprorare.

Se pregateste o tava de tarta cu diametrul de 27 cm, cu inel detasabil. Se unge bine cu unt si se toarna compozitia in tava. Se niveleaza iar deasupra se asaza capsunile spalate, curatate si feliate. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Intre timp se prepara crema. Se pune laptele pe foc sa se incalzeasca. Intr-o cratita se pun cele 2 oua si zaharul pudra. Se amesteca bine apoi se toarna laptele fierbinte peste oua, amestecand continuu sa nu se branzeasca. Se transfera cratita pe foc si se lasa pana se ingroasa usor dar nu se lasa prea mult, altfel se va aduna, branzi. Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si se lasa putin sa se racoreasca. Se pune gelatina hidratata in 100 ml apa rece si se amesteca energic pana se dizolva granulele de gelatina. Se lasa apoi sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.

Ulterior, peste frisca batuta se adauga crema de vanilie in doua reprize, amestecand usor pana la omogenizare.

Pe un platou se asaza inelul detasabil al tavii in care s-a copt blatul. Se pune o folie alimentara apoi se asaza peste folie blatul. Se toarna crema si se niveleaza. Se da la rece pentru cateva ore, de obicei peste noapte.

A doua zi se scoate de la rece, se indeparteaza inelul apoi folia alimentara. Se orneaza cu capsuni dupa imaginatie. Eu as fi vrut sa fac deasupra un jeleu de capsuni, dar nu am mai avut cu ce! :D

TIPS-URI

1

Daca doriti, puteti insiropa putin blatul!

2

Trebuie avuta mare grija sa nu dea in clocot crema sau sa o lasam prea mult, altfel se va branzi si va avea gust de paparaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuci si smantana