Aluatul este de la o placinta cu branza si spanac. Este foarte pufos, de aceea l-am ales.
Stafidele se pun in apa cu esenta de rom .
Aluatul :Intr-o ceasca se freaca drojdia cu 1 lingurita zahar.pana se lichefiaza.Un ou se separa, galbenusul pastrandu-se deoparte, iar albusul se bate cu furculita cu iaurtul, apa minerala si 80 ml ulei. Se adauga drojdia activata si se omogenizeaza.
Faina se amesteca cu putina sare ( un varf de cutit )si se adauga amestecul de lichide treptat si se framanta pana la obtinerea unui aluat omogen si neted, deloc lipicios. Aluatul se imparte in 4 bucati egale, carora li se da o forma rotunda, se ung cu ulei, se infoliaza cu folie alimentara si se lasa in repaus la temperatura bucatariei aproximativ 30 minute.
Rand pe rand se ia cate o bucata de aluat si se intinde pe planul de lucru bine uns cu ulei.Se stropeste cu ulei fiecare bucata si se ruleaza larg pe lungime(se impacheteaza pe lungime in 4).Se acopera cu folie alimentara si se lasa in repaus 15 minute.
Umplutura:Se amesteca branza de vaci cu 200 gr zahar,2 oua si stafidele scurse.
Dupa trecerea acestui timp se desfac pe rand "pachetele"si se intinde foaia cu mana ,se stropeste cu ulie si se pune umplutura.Se ruleaza foaia de aluat cu umplutura inauntru si se rasuceste in forma de melc, care se aseaza in mijlocul unei tavi acoperite cu hartie de copt. Celelate foi se vor rula in continuarea melcului din tava, obtinand o spirala mare.
Placinta se unge cu galbenusul pastrat si 1 lingura apa rece.Se tine la cuptor 30 minute.