Prajitura cu menta - reteta nr. 100

de T I M E A in Prajituri, 22 Aug 2012 | 7170 vizualizari

 

Am ajuns si eu la reteta nr. 100 pe bucataras. Si sper sa ajung la cat mai multe sute :))
Va servesc cu o prajitura aromata cu menta !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri nuca
  • 4 ling. apa
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • Crema:
  • 250 gr unt nesarat
  • 8 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao neagra
  • 2 lingurite esenta de menta
  • Sirop:
  • 100 ml apa calduta
  • 3 lingurite zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de menta
  • Ornat:
  • 150 gr ciocolata cu menta (After Eight sau Royal Mints): 100 gr ciocolata o topim pe baie de aburi, apoi o punem intr-o folie de Al si o dam la frigider 30 min; 50 gr taiata bucati
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu menta - reteta nr. 100:

Pregatim blatul: batem albusurile spuma cu un varf de sare cu mixerul la treapta cea mai mare. Adaugam zaharul si mai mixam 3-4 minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile si apa mixand in continuare. Incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula. La final adaugam nuca amestecand usor pt a nu se lasa spuma.

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30 min.

Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Crema: mixam bine untul moale cu zaharul pudra pana nu se mai simte zaharul. Adaugam cacaua si esenta de menta mixand bine cateva minute. 

Taiem blatul in doua, insiropam prima foaie cu siropul obtinut prin amestecarea apei cu zaharul si esenta de menta.

Punem trei sferturi din crema si nivelam, apoi asezam a doua foaie deasupra, o insiropam si pe aceasta si ungem cu restul de crema.

Radem deasupra ciocolata scoasa din congelator.

Iar peste ciocolata rasa asezam bucatele mici de ciocolata cu menta.

Dam la frigider minim o ora, apoi putem servi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu menta - reteta nr. 100" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

T I M E A 1

24.08.2012, 00:12

Va multumesc frumos

nadina73 1

24.08.2012, 01:23

La cat mai multe retete,

T I M E A 1

24.08.2012, 09:39

multumesc Nadina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura After Eight