Blatul:
-separati albusurile de galbenus
-galbenusurile le mixati aproximativ 10-15minute impreuna cu apa calduta, sarea si zaharul
-albusurile le mixati spuma
-in amestecul de galbenusuri adaugati faina si cacaoa cernute impreuna cu praful de copt apoi ciocolata rasa
-puneti apoi jumatate din cantitatea de albus si amestecati bine,apoi adaugati si restul amestecand usor, fara a scoate total aerul din albusuri
-turnati intr-o tava tapetata cu ulei si faina(tava de 16/22)si coaceti la foc potrivit 25-30min
Crema:
-mixati ouale 10 minute impreuna cu zaharul, pe baie de abur
-raciti
-adaugati 100ml frisca vegetala si mixati pana la ingrosare
-in amestec adaugati untul frecat spuma si nesul diluat in apa fierbinte si racit
-amestecati usor
-(iese o crema delicioasa!)
Taiati blatul in doua. Insiropati primul blat cu sirop de zahar ars, intindeti crema ,asezati celalat blat si dati pt o ora la frigider apoi portionati si preparati glazura, topind ingredientele intr-un ibric si ornati.
E grozava rece, de la frigider :)
Siropul de zahar ars: ardeti doua linguri zahar pana ce devine auriu, apoi stingeti cu 150ml apa ,adaugati inca 2 linguri zahar si mai fierbeti 5 minute, raciti.