Pe langa clasicul cozonac dar si cea mai complexa prajitura (mie personal imi place f mult si nu as renunta niciodata la el)am facut si aceasta prajitura pentru simplul motiv ca mascarpone indiferent cu ce il combini iese cea mai fina crema.
Se pregateste blatul mai intai
-se separa albusurile de galbenus,se bat foarte bine cu mixerul, se adauga zaharul treptat se pun apoi galbenusurile si se continua mixarea.
Faina cu cacaua si praful de copt se pun in sita si se cerne deasupra compozitiei si se amesteca cu o lingura de lemn iar la sfarsit se pune nuca macinata.
In tava aragazului se pune hartie de copt si compozitia pentru blat se pune tava niveland egal,se da la cuptorul incins dinainte la 180 de grade pentru 30 de minute depinde de cuptorul fiecaruia.
Crema se obtine astfel
-mascarpone impreuna cu o lingura de zahar pudra se mixeaza bine.Separat se mixeaza si laptele de frisca si cand este aproape intarita se adauga cele doua linguri de zahar pudra apoi cele doua se amesteca cu o lingura si la sfarsit se incorporeaza si likorul de cafea.
Cat sta la cuptor blatul se pune pe foc compozitia pentru sirop adica apa si zaharul cam 15 minute si catre sfarsit se adauga si coaja de portocala.Blatul racit se taie in doua cu un cutit, se insiropeaza se pune toata crema, se insiropeaza si cel de al doilea blat tinand in mana blatul si se aseaza peste crema cu parte insiropata in jos.Intr-un ibric se pune ciocolata si laptele de frisca si se pune la foc mic pe aragaz,cand este topita se lasa sa se raceasca si apoi se pune pe deasupra prajiturii intinzandu-se bine cu o paleta.Cand e rece prajitura(a doua zi) se poate taia cu cutitul pus in apa fierbinte si pe deasupra am pus moate din frisca.
Pofta buna.