O reteta inspirata de pe doua bloguri ce apartin doamnelor Laura Laurentiu SI Amaliei
m-am apucat intai de foi,bineinteles
am pus la foc mic margarina,zaharul si mierea
am lasat pe foc pana ce s-au topit apoi am pus la racit
am stins cu putin otet bicarbonatul(aici,recunosc!nu stiu daca trebuia sau nu stins,in niciuna dintre retete nu se specifica insa eu n-am preparat niciodata ceva cu el nestins..sincer..nu stiu)
cand s-a racit compozitia cu margarina(nu racire completa,dar totusi sa poti lucra cu ea),am pus-o intr-un bol si-am adaugat restul ingredientelor
am framantat un aluat si-am pus cred ca vreo 3linguri de lapte,sa se poata lucra mai bine.
am impartit aluatul in 4
am copt 4foi pe dosul tavii(am uns tava cu putin ulei)
prima foaie se intinde destul de usor,deoarece aluatul e inca caldut(am intins-o pe un blatul pe care am pudrat faina),dar la celelalte nu ma descurcam deloc ,asa ca le-am intins direct pe dosul tavii INCALZITE,aproape fierbinti,si a mers super
am copt pe fiecare aproximativ 10-12minute in cuptorul preincalzit ,la foc mediu
cat timp s-au racit am facut crema
am pus la foc laptele cu mierea iar cand a ajuns la punctul de fierbere am adaugat grisul ,in ploaie,amestecand mereu
am fiert pana ce s-a ingrosat si se desprindea de peretii vasului(ca sa nu-l afum,l-am fiert intr-un ceaun de tuci:d)
untul l-am frecat spuma cu zaharul si zaharul vanilat
cand grisul a fost racit,am amestecat cu untul
ansamblare:
foaie/crema/foaie/gem/foaie/crema/foaie
in retetele fetelor,prajitura era pudrata cu zahar insa eu fiind fan ciocolata am topit intr-un ibric 50ml frisca vegetala cu 100gr ciocolata (parca era amaruie...)
am turnat peste,niveland usor
cum atunci cand e vorba de prajituri,cuvantul rabdare e inexistent pentru mine:d,am terminat de ansamblat si am taiat-o:)))))
n-am fost incantata,logic .nu?:))))pt ca foile erau tarisoare,prajitura s-a taiat rau desi avea un gust buuuun
insa!dupa doua zile...nu pot spune cum se topea in gura..
era grozava!
a fost...s-a dus....: