Prajitura cu mac

de Ligia Bxl in Prajituri, 29 Ian 2011 | 4899 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 margarina
  • 150 zahar pudra
  • 2 linguri de seminte de mac
  • 1 lingura de miere
  • 250 apa minerala
  • 100 gr nuci macinate
  • 1 lingura praf de copt
  • 350 gr de faina
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 100 gr de ciocolata neagra sau de menaj
  • migdale ptr ornat
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac:

Intr-un bol se pune 200 gr de margarina moale la temperatura camerei,zaharul pudra,putina sare si 1 plic de zahar vanilat.Se amesteca bine pana se obtine o crema,se adauga apa minerala,faina,nucile,mierea,praful de copt si macul.Se toarna compozitia intr-o tava cu foaie de copt de dimensiunile 20x30 cm.Se coace la foc mijlociu cam 45 de minute.

Glazura:se fierbe la bain-marie restul de margarina(50 gr)impreuna cu ciocolata.Se toarna glazura fierbinte peste prajitura rece si se intinde uniform,se portioneaza dupa ce glazura sa intarit si se orneaza cu migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu nuca si marmelada