ACEASTA E TRADITIONALA PRAJITURA alba ca zapada PE CARE MAMA O FACEA DE SARBATORI.....
Dati drumul la cuptor si va apucati de treaba dupa cum urmeaza:
Intr-un vas puneti ouale intregi si zaharul amestecand cu mixerul pana devin ca o spuma, apoi se adauga uleiul, laptele, amoniacul stins, coaja de lamaie, zaharul vanilat si se amesteca bine.
Scoateti mixerul si incepeti sa framantati cu mana adaugand faina cat trebuie pana ce aveti un aluat potrivit de tare ..cam ca la paine....Lasati-l sa se odihneasca jumatate de ora apoi impartiti-l in 3 mingi. Fiecare minge se intinde pe dosul tavii de aragaz (pe rand) cu sucitorul pana devine o foaie subtire. Tava o ungeti bine pe dos cu ulei, puneti mingea de aluat si cu sucitorul intindeti ca la foaia de taitei ,la sfarsit taiati marginile in plus cu un cutit si dati la cuptor 20 minute.
Odata coapte foile se desprind cu ajutorul unui cutit si se umple cu urmatoarea crema: luati deoparte o cana de lapte, amestecati-o bine cu faina sa nu faca cocoloase, puneti zaharul si apoi rasturnati peste restul de lapte si puneti la foc mic. Nu uitati sa amestecati mereu sa nu se prinda. Cand incepe sa se ingroase bine ca o budinca luati de pe foc puneti coaja de lamaie, zeama de lamaie si untul sau margarina cuburi .
Amestecati mereu si asa calda puteti umple foile (va sfatuiesc sa folositi un polonic si sa turnati pe toate foile)
Prajitura se asambleaza in felul urmator: in tava de la aragaz pe care ati copt foile se pune prima foaie, apoi crema, apoi a doua foaie, crema si apoi ultima foaie. Nu va speriati daca se mai rup foile cand le puneti una peste alta, crema calda le va inmuia si nici nu se observa. La sfarsit acoperiti bine cu un prosop umed si puneti o greutate peste ea (eu de obicei pun un scaun intors sau carti mai groase) pana a doua zi cand o puteti taia si servi cum va place.
SA AVETI SPOR!