Mascarpone este sufletul pereche al aromei de menta, iar cununa de fructe nu este decat finalul apoteotic al unei inutile diete :))... hmm, parerea mea ! ;)) Voi ce parere aveti ???
Se pune intr-un vas făina căreia i se face o gaură în mijloc, spatiu în care se pun două ouă şi untul zdrobit. Aluatul mai cere 2 linguri de apă şi un vârf de cuţit de sare. Se framăntă aluatul şi se dă la frigider peste zi ca să fie mai fraged. Se unge cu unt o tavă de tartă cu diametrul de 26 cm şi se intinde aluatul cu mâna.. Se acoperă aluatul cu o foaie de copt, peste care se pun nişte paste sau boabe de fasole, ca să nu crească prea mult, nu înainte ca aluatul să fie înţepat cu o furculiţă pe toata suprafaţa şi se introduce în cuptor pentru 25 minute la 180 grade. Apoi se scoate foaia de copt şi pastele şi se reintroduce în cuptor la 200 grade pentru înca 10 -15 minute.
Crema: Se amestecă crema de mascarpone cu zahărul pudră vanilat, zahărul cristal şi siropul concentrat de mentă. Se lasă puţin la frigider şi apoi se ornează aluatul de tartă (răcit în prealabil) cu crema de mascarpone, apoi haotic cu 300 grame zmeura si 150 grame mure. E absolut delicioasa... simplu de facut si delectabila..
Multumiri Gabytei pentru vorbele frumoase despre comunitatea Bucataras.ro ;) si pentru invitatie. Pupici multi
1
Nu va speriati de cantitatea aluatului.. este exact ce-i trebuie acestei tarte...