Prajitura cu iaurt si capsuni

de Angelina_Elena in Prajituri, 3 Mai 2013 | 39679 vizualizari

 

O prajitura parfumata, usor umeda si deliciosa ! Reteta am gasit-o pe blogul Licutei Marin si ne-a placut foarte mult! Am sa o mai repet si cu alte fructe. Multumesc Licuta!:*

 

INGREDIENTE

  • 500 g capsuni
  • 400 g faina
  • 300 g iaurt grecesc
  • 280 g zahar
  • 170 ml ulei
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si capsuni:

Spalam capsunile, le curatam de codite si le taiem. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de prajitura.

Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa.

Apoi adaugam iaurtul, uleiul si esenta de vanilie.

Faina o amestecam cu praful de copt si praful de sare si o adaugam peste compozitia lichida.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei si asezam compozitia in tava.

Peste aluat aseazam capsunile taiate.

Se da la tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, sau pana trece testul scobitorii.

Lasam prajitura sa se raceasca.

O putem pudra cu zahar, eu nu am avut si am lasat-o asa.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Deasupra se pot presara cativa fulgi de migdale.

2

Prajitura se poate face cu orice fructe doriti(mere, pere, cirese, zmeura, caise, piersici s.a)

3

Tava in care am facut prajitura are dimensiunea de 24/38 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine