O prajitura parfumata, usor umeda si deliciosa ! Reteta am gasit-o pe blogul Licutei Marin si ne-a placut foarte mult! Am sa o mai repet si cu alte fructe. Multumesc Licuta!:*
Spalam capsunile, le curatam de codite si le taiem. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de prajitura.
Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa.
Apoi adaugam iaurtul, uleiul si esenta de vanilie.
Faina o amestecam cu praful de copt si praful de sare si o adaugam peste compozitia lichida.
Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei si asezam compozitia in tava.
Peste aluat aseazam capsunile taiate.
Se da la tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
Lasam prajitura sa se raceasca.
O putem pudra cu zahar, eu nu am avut si am lasat-o asa.
Pofta buna!
1
Deasupra se pot presara cativa fulgi de migdale.
2
Prajitura se poate face cu orice fructe doriti(mere, pere, cirese, zmeura, caise, piersici s.a)
3
Tava in care am facut prajitura are dimensiunea de 24/38 cm.