Blat:
Ciocolata tocata o topim la foc mic sau la bain marie, impreuna cu untul taiat cubulete. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Punem zaharul si esenta de vanilie si mixam compozitia pana aceasta devine ca o crema si zaharul se topeste. Adaugam apoi ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare si iaurtul. Faina o amestecam cu cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Incorporam usor in crema de ciocolata.
Compozitia o turnam intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 40-45 de minute, pana blatul devine ferm la atingere si trece proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Crema de iaurt:
Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Punem apa atat cat sa acopere bine gelatina.
Ciocolata tocata sa rupata bucatele se topeste la foc mic sau la bain marie cu 150 ml smantana pentru frisca. Se omogenizeaza si se da deoparta la racit. Dupa ce s-a racorit putin se pune gelatina si se amesteca bine. Dam la frigider sa se raceasca foarte bine.
Intre timp batem restul de smantana pentru frisca. Nu e necesar ca frisca sa fie foarte ferma, e de ajuns sa o batem atat cat sa devina pufoasa.
In crema racita incorporam iaurtul, amestecand usor cu mixerul, iar la sfarsit frisca batuta. Dam din nou la frigider pana se intareste putin.
Crema de ciocolata amaruie:
Ciocolata tocata sau rupta bucatele o topim la foc mic sau la bain marie impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam si dam la congelator pentru vreo 30-40 de minute. Mixam apoi crema pana aceasta devine pufoasa.
Pentru sirop punem apa intr-un pahar, adaugam zaharul si lichiorul si amestecam.
Blatul racit il punem in tava in care l-am copt. Daca tava nu e detasabila, tapetati cu folie alimentara. Insiropam si punem crema de iaurt. Crema de ciocolata o punem intr-un posh. Introducem varful in crema de iaurt si strangem pana la suprafata prajiturii se formeaza un cerc. Continuam operatiunea pe toata suprafata prajiturii.
Eu am fost cam liniara :)) dar bulinele se pot face si mai dezordonate.
Presaram inimioarele roz pentru decor si dam la frigider pentru macar 1 ora, pana crema se intareste suficient si prajitura se poate scoate din forma.
Se portioneaza dupa dorinta.