Prajitura cu iaurt si buline de ciocolata

de Miha in Prajituri, 18 Iun 2014 | 11731 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 100 g zahar
  • 140 g iaurt
  • 2 oua
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 150 g faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de iaurt:
  • 100 g ciocolata alba
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 140 g iaurt
  • 5 g gelatina
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru insiropat:
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml apa
  • 2 linguri lichior Sheridan’s
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si buline de ciocolata:

Blat:

Ciocolata tocata o topim la foc mic sau la bain marie, impreuna cu untul taiat cubulete. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Punem zaharul si esenta de vanilie si mixam compozitia pana aceasta devine ca o crema si zaharul se topeste. Adaugam apoi ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare si iaurtul. Faina o amestecam cu cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Incorporam usor in crema de ciocolata.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 40-45 de minute, pana blatul devine ferm la atingere si trece proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema de iaurt:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Punem apa atat cat sa acopere bine gelatina.

Ciocolata tocata sa rupata bucatele se topeste la foc mic sau la bain marie cu 150 ml smantana pentru frisca. Se omogenizeaza si se da deoparta la racit. Dupa ce s-a racorit putin se pune gelatina si se amesteca bine. Dam la frigider sa se raceasca foarte bine.

Intre timp batem restul de smantana pentru frisca. Nu e necesar ca frisca sa fie foarte ferma, e de ajuns sa o batem atat cat sa devina pufoasa.

In crema racita incorporam iaurtul, amestecand usor cu mixerul, iar la sfarsit frisca batuta. Dam din nou la frigider pana se intareste putin.

Crema de ciocolata amaruie:

Ciocolata tocata sau rupta bucatele o topim la foc mic sau la bain marie impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam si dam la congelator pentru vreo 30-40 de minute. Mixam apoi crema pana aceasta devine pufoasa.

Pentru sirop punem apa intr-un pahar, adaugam zaharul si lichiorul si amestecam.

Blatul racit il punem in tava in care l-am copt. Daca tava nu e detasabila, tapetati cu folie alimentara. Insiropam si punem crema de iaurt. Crema de ciocolata o punem intr-un posh. Introducem varful in crema de iaurt si strangem pana la suprafata prajiturii se formeaza un cerc. Continuam operatiunea pe toata suprafata prajiturii.

Eu am fost cam liniara :)) dar bulinele se pot face si mai dezordonate.

Presaram inimioarele roz pentru decor si dam la frigider pentru macar 1 ora, pana crema se intareste suficient si prajitura se poate scoate din forma.

Se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si buline de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Miha 1

20.06.2014, 21:20

multumesc frumos fete dragute ce sunteti!

mihaelar63 1

02.07.2014, 12:08

Nu ma hotarasc unde sa infing lingurita intai . In stanga sau in dreapta ))

MihaelaEU 1

03.05.2015, 20:36

Buna.Vreau sa fac prajitura sub forma de tort pt ziua baietelului meu.As vrea sa-mi spui,te rog,cam cate portii ies.Vreau sa stiu daca e nevoie sa dublez cantitatile.Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Raffaello