aveam chef să pap ceva dulce ...şi pentru că mi-a fost lene să merg la cumpărături .... am făcut cu ce aveam prin casă....şi a ieşit foarte bun!
o prăjitură foarte bună şi foarte uşor de preparat!
Se zdrobesc buiscuiţii cu robotul de bucătărie, şi se amestecă cu untul topit, şi esenţa de vanilie,până ce devine o pastă. SE ia o tavă cu marginile detaşabile şi se pune pasta, aşezată pe toată suprafaţa,apăsând cu mâinile. Se pune la frigider.
Se pune gelatina în 100 ml apă rece şi se pune pe foc amestecând încet până se dizolvă având grijă să nu fiarbă, pt că se distrug proprietăţile ei!
Se prepară grişul , se adaugă zahăr,esenţa de migdale şi se lasă puţin la răcit.
Albuşul se bate spumă şi se pune în griş. Se amestecă uşor de jos în sus, după care se pune uniform peste biscuiţi. Se pune tava înapoi în frigider.
Se prepară budincă conform instrucţiunilor de pe pachet,se adaugă restul de gelatină, se lasă puţin la răcit după care se pune peste griş.
Se pune din nou la frigider şi se serveştedupă minim 2 ore!