Tarta cu lamaie si bezea

de miremirc in Prajituri, 22 Feb 2012 | 13279 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crusta :
  • 260 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 110 g unt rece  
  • 60 ml apa foarte rece
  • Crema :
  • 200 g zahar  
  • 60 g amidon alimentar  
  • 14 g coaja rasa de lamaie    
  • 4 galbenusuri  
  • 70 ml suc stors de lamaie
  • 320 ml apa rece
  • Bezea :
  • 4 albusuri
  • 8 lg zahar
  • 2 lg suc stors de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie si bezea:

Crusta : Amestecam untul cu faina si sarea, ca si cum ne-am freca palmele; trebuie sa fie sfaramicios aluatul.  Adaugam apa la final si framantam pana formam o bila, pe care o invelim intr-o folie alimentara si o dam la frigider pentru 30 de minute.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, intindem o foaie din acest aluat, pe o hartie de copt. Forma de tarta are d=23 cm , iar marginile 5 cm. Aceasta inseamna ca trebuie sa intindem un aluat rotund cu diametrul de 28 cm. Asezam forma de tarta deasupra si rasturnam invers, astfel incat aluatul sa ajunga in forma de tarta si apoi o asezam frumos.

Cu coada unei linguri de lemn asezam aluatul dupa forma tavii, fara sa apasam prea tare, sa nu gaurim aluatul. Marginile de sus, se pot lua jos trecand cu sucitorul peste  sau cu ajutorul unui cutit. Intepam aluatul cu o furculita din loc in loc.

Peste aluatul de crusta asezam o hartie de copt in care asezam fasole uscata si dam la cuptor pentru 15 minute. Dupa ce scoatem tarta din cuptor, luam hartia cu fasolea jos si dam din nou tarta la cuptor pana se rumeneste frumos.

Crema : amestecam zaharul cu amidonul, adaugam coaja rasa de lamaie, galbenusurile pe rand, cate unul, apoi sucul de lamaie si apa rece.

Punem craticioara cu fund dublu pe foc mic si amestecam pana se ingroasa crema. Din acest moment o mai lasam pe foc exact 1 minut, apoi o dam deoparte si o lasam sa se raceasca. In crusta turnam crema de lamaie.

Bezea : mixam albusurile spuma tare cu zaharul, apoi adaugam sucul de lamaie si intindem bezeaua peste crema.

Cu lingura intindem bezeaua, dar fara sa-i faceti tepi, deoarece tepii se prajesc  si dam la cuptor pana ce bezeau devine maro deschis (10 minute). Eu cred ca am lasat-o cam putin in cuptor. Mi-a fost frica sa nu se arda tepii :)). Data viitoate cand refac reteta, o fac fara tepi si va fi perfecta !

Se da la rece cateva ore, apoi se poate servi. Suuuper buna tarta aceasta " Lemon meringue pie " !

Sursa mea : Amalia .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta Simeon II