Desert cornuri cu dulceata de gogonele

de mirela0911 in Dulciuri, 4 Feb 2018 | 2427 vizualizari

 

Am pregatit aceste cornuri simple, dar tare bune si aromate de la dulceata de gogonele. 

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie poaspata
  • 1 lgt zahar
  • un praf de sare
  • 50 ml ulei
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 lg zahar
  • dulceata de gogonele
  • 1 galbenus
  • 2 lg lapte
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu dulceata de gogonele:

Se incalzeste usor cca 100 ml lapte in care se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se amesteca, apoi se adauga si drojdia. Se lasa la dospit. 

Se cerne faina intr-un bol. Se pune uleiul, oul, coaja de lamaie si se toarna maiaua. Restul de lapte se incalzeste impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, dar nu foarte tare, atat cat sa se dizolva zaharul. Se toarna si acesta peste faina si se framanta un aluat moale si nelipicios. Se lasa deoparte sa creasca pentu aproximativ 30-45 de minute.

Dupa ce si-a dublat volumul, se rastoarna aluatul pe masa de lucru. Se imparte in doua. Fiecare parte se intinde cu sucitorul in foma rotunda si se taie in triunghiuri. La baza triunghiului se pune cate o lingurita de dulceata de gogonele apoi se ruleaza strans inspre varf, formandu-se cornul.

Se asaza cornurile pe tava tapetata cu hartie de copt si se lasa 15 minute sa creasca. Galbenusul se bate bine cu cele 2 lg de lapte si se ung cornurile. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Se scot din cuptor si se acopera cu un prosop curat!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice dulceata care este mai groasa.

2

Eu am ales dulceata de gogonele pentru ca este mai groasa si este tare aromata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu dulceata de gogonele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Claudia