Prajitura cu gem glazurata - de post

de Georgiana78 in Prajituri, 6 Apr 2012 | 11082 vizualizari

 

O prajitura delicioasa si insiropata......te lingi pe degete.....!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 cani faina ( cana de 200 gr)
  • 1 cana zahar
  • 100 gr stafide
  • 1 cana apa
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri gem (de care ai si iti place)
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • sare
  • Glazura:
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura margarina (eu am pus ulei)
  • 200 gr nuca sau nuca cocos
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem glazurata - de post:

Aluat:

- amesteci zaharul cu apa, adaugi uleiul, stafidele spalate, gemul, sarea, faina amestecata cu praful de copt si vanilia

- omogenizezi compozitia, o torni in tava (26/19) unsa cu ulei si tapetata cu faina si o coci la foc potrivit 180-190C pentru 30-35 min

- dupa ce s-a copt si racit prajitura, o tai bucati si torni glazura fierbinte si presari nuca macinata sau cea de cocos, dupa preferinta

Glazura:

- fierbi apa cu zaharul si cacaua, adaugi margarina si mai lasi sa dea intr-un clocot - doua

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem glazurata - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si gem de prune