Prajitura cu foi cu bulion

de laura_n in Prajituri, 24 Apr 2014 | 101335 vizualizari

 

De cand a aparut la Master Chef, Teo m-a rugat, m-a somat, m-a amenintat si mai ca m-a santajat sa ii fac :)))
Este tare, tare buna! dar nu neaparat ca e cu bulion. In general, imi plac prajiturile cu foi si crema de gris :x

 

INGREDIENTE

  • pt blat
  • 12 linguri ulei
  • 10 linguri bulion diluat cu apa
  • 4 linguri zahar brut
  • 2 linguri gris
  • 1/2 kg faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lgta zeama lamaie
  • pt crema
  • 1,5 l lapte dulce
  • 200 gr gris
  • 200 gr unt
  • coaja de portocala
  • 5 linguri zahar brut
  • 400 gr gem caise
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu bulion:

Intr-un castron, amestecam uleiul si zaharul pana se topeste acesta din urma. 

Adaugam bulionul si bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie.

Adaugam faina si amestecam, apoi incepem sa framantam un aluat pe care il dam o jumatate de ora la frigider.

Il scoatem, il taiem in 4 si intindem 4 foi pe care le coacem cam 7-8 minute in cuptorul preincins. Eu intind foile pe o foaie de copt si le asez mult mai usor pe dosul tavii. Lasam foile la racit.

Punem la fiert laptele, cand s-a infierbantat, adaugam grisul si amestecam continuu sa nu se formeze cocoloase. Dupa ce s-a umflat, adaugam zaharul si mai amestecam un pic. Dam deoparte si adaugam untul si coaja de portocala rasa; amestecam pana la omogenizare si dam crema la rece.

Eu am folosit tava pe care am copt foile, am asezat o hartie de copt si am asezat prima foaie, jumatate din crema de gris, a doua foaie, gemul de caise, alta foaie si restul cremei si ultima foaie. Am asezat o alta hartie deasupra si am pus un fund de lemn ca sa stea stransa prajitura. Am dat la rece.

A doua zi, am desfacut prajitura, am portionat-o si am servit cu placere. 

Este o prajitura care efectiv se topeste in gura!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu bulion" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu suc de rosii