Prajitura cu foi cu bulion

de laura_n in Prajituri, 24 Apr 2014 | 102717 vizualizari

 

De cand a aparut la Master Chef, Teo m-a rugat, m-a somat, m-a amenintat si mai ca m-a santajat sa ii fac :)))
Este tare, tare buna! dar nu neaparat ca e cu bulion. In general, imi plac prajiturile cu foi si crema de gris :x

 

INGREDIENTE

  • pt blat
  • 12 linguri ulei
  • 10 linguri bulion diluat cu apa
  • 4 linguri zahar brut
  • 2 linguri gris
  • 1/2 kg faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lgta zeama lamaie
  • pt crema
  • 1,5 l lapte dulce
  • 200 gr gris
  • 200 gr unt
  • coaja de portocala
  • 5 linguri zahar brut
  • 400 gr gem caise
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu bulion:

Intr-un castron, amestecam uleiul si zaharul pana se topeste acesta din urma. 

Adaugam bulionul si bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie.

Adaugam faina si amestecam, apoi incepem sa framantam un aluat pe care il dam o jumatate de ora la frigider.

Il scoatem, il taiem in 4 si intindem 4 foi pe care le coacem cam 7-8 minute in cuptorul preincins. Eu intind foile pe o foaie de copt si le asez mult mai usor pe dosul tavii. Lasam foile la racit.

Punem la fiert laptele, cand s-a infierbantat, adaugam grisul si amestecam continuu sa nu se formeze cocoloase. Dupa ce s-a umflat, adaugam zaharul si mai amestecam un pic. Dam deoparte si adaugam untul si coaja de portocala rasa; amestecam pana la omogenizare si dam crema la rece.

Eu am folosit tava pe care am copt foile, am asezat o hartie de copt si am asezat prima foaie, jumatate din crema de gris, a doua foaie, gemul de caise, alta foaie si restul cremei si ultima foaie. Am asezat o alta hartie deasupra si am pus un fund de lemn ca sa stea stransa prajitura. Am dat la rece.

A doua zi, am desfacut prajitura, am portionat-o si am servit cu placere. 

Este o prajitura care efectiv se topeste in gura!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu bulion" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post