Prajitura cu frisca si capsuni

de ela in Prajituri, 23 Mai 2011 | 6671 vizualizari

 

la multi ani! sotului meu,pe care il mai cheama si Constantin....la multi ani,tuturor Constantinilor si Elenelor....cu intarziere:))

 

INGREDIENTE

PENTRU BLAT:
  • 4 oua,
  • 4 linguri de zahar,
  • 4 linguri faina,
  • esenta de vanilie,
  • un praf de sare
PENTRU CREMA:
  • 375(400)gr iaurt natural,
  • 300 ml frisca lichida,
  • 1plic intaritor de frisca,
  • 4 linguri zahar pudra,
  • esenta de vanilie dupa gust,
  • 4 linguri gem de capsuni,
  • 1plic gelatina(+2linguri de zahar),
PENTRU DECOR:
  • 500 gr capsuni,
  • 1plic gelatina(+2linguri zahar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si capsuni:

Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si in final incorporam faina.

Ungem o tava cu margarina si tapetam cu faina,in care turnam compozitia pentru blat.Dam la cuptorul preincalzit 20minute,aproximativ(depinde de cuptor).Scoatem si lasam sa se raceasca in tava.

Pregatim gelatina,dupa instructiunile de pe plic si lasam sa se raceasca.

Batem frisca cu intaritorul de frisca,adaugam iaurtul,zaharul pudra si cateva picaturi de esenta de vanilie si mixam bine.Adaugam si gelatina,racita bine si mai mixam putin.

Ungem blatul cu gemul de capsuni si deasupra punem crema si nivelam bine.Asezam capsunile taiate dupa preferinta,apoi turnam gelatina preparata cu putin inainte(sa fie inca calduta).

Lasam la rece cateva ore inainte sa taiem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu lamaie si iaurt