Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina cernuta, zaharul, praful de copt si bicarbonatul stins cu o lingurita de otet sau zeama de lamaie. Intr-un alt bol se mixeaza ingredientele lichide: ouale, uleiul, iaurtul, cafeaua (va sfatuiesc sa faceti o cafea extrem de tare astfel incat muffinsii sa aiba un gust deosebit).
Se toarna mixul lichid peste ingredientele uscate si se amesteca cu miscari ample si cat mai putine. Se toarna compozitia in tava de briose sau/si formele de silicon astfel incat sa umple jumatate din forma, apoi se presara bucatele de ciocolata alba, si se mai adauga compozitie pana ce formele sunt umplute trei sferturi. Se repartizeaza compozitia in 12-15 forme, in care anterior am pus hartiute speciale si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade.
Dupa 15-20 minute se scot briosele din cuptor si se lasa sa se raceasca un pic. Se orneaza dupa preferinte. Eu am ales frisca, peste care am preserat putina cafea macinata. Si pentru ca suntem in luna iubirii, am facut cateva inimioare din ciocolata.
Pofta buna!