Prajitura cu foi si crema de cacao

de miremirc in Prajituri, 27 Dec 2011 | 34817 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 Foi :
  • 500 g faina
  • 150 g unt moale
  • 200 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 4 lg lapte
  • 2 lg smantana
  • 1 lgt praf de copt
  • Crema :
  • 100 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 lg cacao
  • 150 ml lapte
  • 3 lg rom
  • 3 lg gem de caise
  • Glazura :
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 25 g ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de cacao:

Pentru foi : amestecam cu mainile, intr-un bol faina, praful de copt si untul , apoi adaugam zaharul, galbenusurile cate unul pe rand, iar la final laptele; framantam pana cand coca se dezlipeste de pe maini. Impartim coca in 3 parti si coacem 3 foi pe fundul unei tavi (d=23*35 cm)

Pentru crema : o foaie o sfaramam si o stropim cu lapte. Adaugam si rom-ul.

Separat, amestecam untul moale cu zaharul pudra, apoi incorporam cacao; in aceste amestec adaugam foaia inmuiata cu lapte si amestecam pana omogenizam bine.

Pe una din cele 2 foi ramase, intindem gem de caise si punem crema de cacao; deasupra asezam cea de a doua foaie .

Pentru glazura : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul treptat, mixand mereu, apoi asezam pe foc mic sau pe baie de aburi , amestecand sa nu se prinda de fundul cratitei.

Intindem frumos bezeaua, apoi radem ciocolata .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Nely