Prajitura cu foi Lica

de La Ancuta in Prajituri, 20 Apr 2011 | 20912 vizualizari

 

Pe la noi asa se numesc foile de napolitana. Si aceasta reteta este tot din caietul mamei mele si nu cred ca trebuie sa va mai spun cat este de buna :).

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de napolitana
  • 140 g zahar
  • 140 g unt
  • 140 g zahar pudra
  • 70 g nuca macinata
  • 70 g nuca taiata bucatele
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura rom
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi Lica:

Zaharul tos se pune intr-un vas cu fundul gros si se caramelizezaza. Cand a devenit auriu se da focul mic (eventual se pune o plita sub cratita).

Incepem sa adaugam cate o lingura de zahar pudra apoi una de unt topit, amestecand bine dupa fiecare.

Continuam pana incorporam tot zaharul pudra si untul.

Adaugam apoi nucile si dam de pe foc. Lasam putin sa se racoreasca (atat cat sa nu mai fie foarte fierbinte) si adaugam galbenusurile, pe rand, amestecand energic dupa fiecare. La final adaugam esentele.

Daca vi se pare prea subtire crema mai puteti adauga nuca macinata, pana ajunge la consistenta dorita.

Taiem doua foi de napolitana pe jumatate.
Ungem o bucata cu jumatate din crema si acoperim cu alta bucata de napolitata. Intindem si restul de crema si acoperim cu ultima foaie de napolitana.

Lasam sa se raceasca si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi Lica" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu lamaie si rahat