Este un desert care-mi reuseste de fiecare data si desi mie nu-mi prea place il fac la cererea "telespectatorilor" care il adora.
Laptele se fierbe impreuna cu cele 3 plicurie de zahar vanilinat si coaja rasa de la o lamaie. Dupa ce a fiert strecuram laptele si il lasam la racit.
O cana de zahar se pune intr-o tava (sau cratita) si se pune la topit, la aragaz. Tot timpul se rasuceste cratita sa se tapeteze si marginile ei. Caramelul nu trebuie tinut prea mult pe foc pentru a nu capata un gust prea amar. Dupa ce s-a topit zaharul punem tava intr-un loc racoros pentru a se intari zaharul ars.
Cele 8 oua se bat cu 1/2 de cana de zahar. Se bat bine, pana se topese zaharul si compozitia face spuma. Se adauga si lingurita de faina si se amesteca si asta bine.
Laptele racit il turnam peste ouale batute, amestecam bine iar toata compozitia asta o punem in tava in care am ars zaharul.
Aceasta tava o asezam in alta mai mare in care am turnat apa rece. Se face astfel un bain marin. Si asa una intr-alta se baga in cuptorul incins.
Se lasa la cuptor 40-50 minute. Daca apa din tava incepe sa fiarba mai adaugati apa rece, altfel este posibil sa va iasa o crema ca un schwitzer.
Dupa ce se scoate de la cuptor se lasa macar 2 ore la racit. Se serveste cu sosul de caramel din tava si foarte rece.
:)
1
lingurita de faina este optional. Eu o pun pentru a-mi iesi crema mai alba desi nu stiu cat conteaza in realitate.
2
nu incercati sa zdrobiti micile cocoloase de zahar care raman netopite cu degetul! Va veti arde foarte rau si oricum ele se topesc singure, garantat.
3
puteti sa nu puneti coaja de lamaie in lapte insa eu o recomand pentru gustul parfumat pe care il da cremei si de asemenea face sa dispara gustul de ou care altfel ar fi pregnant.