O prajitura cremoasa si aromata
Pentru blat se separa ouale, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar si se bat in continuare pana rezulta o bezea tare.
Se adauga galbenusurile unul cate unul pana se incorporeaza bine si uleiul putin cate putin.
Apoi se adauga cacao si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca foarte usor pe verticala cu o lingura de lemn sau o spatula.
Se pune compozitia intr-o tava cu dimensiunile de 25/35 cm tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit aproximativ 35-40 minute la foc potrivit.
Se lasa sa se raceasca apoi se taie in trei straturi.
Pentru crema amestecam cele 3 linguri de zahar cu amidonul.
Adaugam 150 ml de lapte putin cate putin pentru a nu se forma cocoloase.
Restul de lapte se toarna intr-un vas, se adauga ciocolata alba, rupta in bucatele mici si se incalzeste la foc mic pana fierbe apoi adaugam amidonul amestecand continuu pana se ingroasa compozitia. Se laasa la racit.
Frecam spuma untul moale cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte.
Pentru glazura amestecam intr-un vas ciocolata cu lapte, zaharul, laptele,untul si punem pe baie de aburi pana se incalzesc si obtinem o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam bine.
Asamblam prajitura o foaie de blat, un strat de crema, un strat glazura de ciocolata.
Am lasat-o pana a doua zi sa se inmoaie si apoi am taiat-o bucatele.
Pofta buna!