Pentru foi punem zaharul si apa intr-o craticioara, pe care o asezam la foc. Amestecam continuu pana zaharul se dizolva. Dam jos craticioara si lasam sa se raceasca. Odata racita, adaugam uleiul,ouale, apoi omogenizam bine compozitia. Adaugam cacao, bicarbonatul stins si faina, pana obtinem un aluat elastic , nelipicios. Impartim aluatul in patru foi, pe care le coacem pe dosul unei tavi. Pentru a-mi fi mai usor eu intind aluatul direct pe hartie de copt, apoi asez hartia pe fundul tavii. Dam tava la cuptor pana foaia este rumenita usor pe margini.Coacem pe rand, toate cele 4 foi. Pemntru crema punem la foc laptele, zaharul, zaharul vanilat si grisul si amestecam continuu pana crema se ingroase. Dam crema jos , adaugam o lingura de unt, amestecam energic si lasam crema sa se raceasca. Dupa ce crema de gris s-a racit o mutam intr-un bol si incepem sa o mixam adaugand cate putin unt la temperatura camerei, pana ce incorporam tot untul. Pentru a monta prajitura asezam o foaie, jumatate din crema de gris, a doua foaie, intindem un strat de gem de caise,a treia foaie, restul de crema si ultima foaie. Peste prajitura asezam un tocator greu si dam prajitura la rece pentru cel putin o ora. Intre timp topim la bain-marie ciocolata si frisca(sau lapte) si turnam peste prajitura. De preferat lasam prajitura peste noapte la frigider, pentru a se inmuia foile bine.