Prajitura cu foi de bulion

de Oana in Prajituri, 20 Iul 2015 | 17226 vizualizari

 

Desertul copilariei pentru multi dintre noi, am facut prajitura dupa reteta Laurei, delicioasa a iesit! 

 

INGREDIENTE

    • Foi:
    • zahar brun – 80 g.
    • ulei – 100 ml
    • passatta de rosii – 180 ml
    • bicarbonat de sodiu – ½ lingurita
    • zeama de lamaie – o lingura
    • faina – 400 g.
    • Crema:
    • lapte – 1,5 l.
    • zahar brun – 80 g.
    • gris – 200 g.
    • unt – 200 g.
    • coaja rasa de la o portocala
    • coaja rasa de la o lamaie
    • extract de vanilie – 1 lingurita
    • In plus:
    • un borcan cu gem de caise – 400 g.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de bulion:

  • Pregatiti mai intai foile

  • Mixati uleiul cu zaharul brun, adaugati apoi sucul de rosii, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si faina si framantati pana obtineti un aluat ferm si nelipicios (daca mai este nevoie puteti sa mai adaugati cate putina faina)

  • Lasati aluatul la rece 30 de minute

  • Pregatiti intre timp crema: puneti lapte la fiert intr-o cratita incapatoare, impreuna cu zaharul, amestecand usor, sa nu se lipeasca

  • Cand incepe sa fiarba adaugati grisul in ploaie, amestecand cu un tel ca sa nu se formeze cocoloase

  • Cand grisul cu lapte s-a ingrosat, opriti focul si adaugati untul taiat cubulete

  • Amestecati bine pana se topeste untul, iar la final adaugati vanilia si coaja rasa de lamaie si portocala

  • Lasati crema sa se raceasca la temperatura camerei

  • Scoateti aluatul din frigider si impartiti-l in patru

  • Intindeti cate o foaie subtire, de dimensiunea tavii in care veti pregati prajitura

  • Folositi o tava mai inalta si dreptunghiulara, de 25x 30 cm

  • Coaceti foile pe rand, pe fundul tavii, fara sa ungeti tava, in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 7-8 minute, pana se rumenesc usor

  • Inainte de a coace o foaie intepati-o cu furculita din loc in loc

  • Scoateti foile usor, cu o spatula si lasati-le sa se raceasca pe un tocator de lemn

  • Tapetati cu hartie de copt tava in care veti monta prajitura

  • Puneti o foaie in tava, jumatate din crema de gris, iar o foaie, ungeti cu gem de caise, puneti a treia foaie, restul de crema de gris si asezati deasupra ultima foaie

  • Inveliti prajitura cu folie de plastic si puneti deasupra un tocator de lemn, sa stea putin presata (nu puneti o greutatea prea mare, ca sa nu striviti prajitura)

  • Puneti prajitura la frigider peste noapte si portionati-o a doua zi

  • Puteti sa o serviti pudrata cu zahar

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de bulion" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Lamaita reteta clasica de Alba ca Zapada