Prajitura cu foaie sfaramata

de Sidy in Prajituri, 22 Apr 2011 | 9952 vizualizari

 

Inca una din retetele scoase din vechiul caiet cu retete a'lui mami meu....

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar
  • 700 g faina
  • 200 untura
  • 50 g margarina Unirea
  • 150 g unt
  • 3 oua
  • 2 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 lamaie
  • 300 ml lapte
  • gem visine
  • gem caise
  • 70 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foaie sfaramata:

Se amesteca bine untura cu margarina si 200 g zahar pina devine ca o spuma. Adaugam faina, cele 3 galbenusuri, praful de copt stins cu zeama de lamaie , 1 zahar vanilat , coaja de lamaie si la urma 150 ml lapte. Framantam bine pina iese un aluat potrivit de tare. Lasam sa se odihneasca aluatul 15 minute , apoi il impartim in 3 parti din care vom coace cate o foaie separat.

Foile se coc in tava tapetata cu hartie de copt in cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C. Foile se coc pina se rumenesc putin deasupra. Una din foi o sfaramam si adaugam peste ea 150 ml lapte rece.O lasam deoparte 15 minute.

Adaugam apoi untul bine frecat cu cate 1-2 linguri din fiecare gem si amestecam cu foaia sfaramata. Punem compozitia intre celelalte doua foi care au fost unse cu cate o lingura de gem fiecare. Batem spuma cele 3 albusuri cu un praf de sare si apoi cu 200 g zahar pe bain marie sau in oala de lapte cu pereti dubli, pina cand se intareste bezeaua.Adaugam un plic de zahar vanilat. , apoi bezeaua o punem peste foaia de deasupra .

Peste bezea radem ciocolata. Lasam cateva ore prajitura la rece apoi se poate taia si aseza pe o farfurie.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Daca o lasati de azi pina maine la rece se va taia mult mai usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foaie sfaramata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si frisca