De fapt, se vroia a fi un tort, dar nu mi-a iesit, dar gustul e perfect!
Batem cu mixerul untul topit cu zaharul, adaugam galbenusurile cate unul pe rand, vanilia si continuam sa mixam pana devine o compozitie spumoasa. Adaugam ciocolata, amidonul si apoi faina amestecata cu praful de copt, cate putin. Separat, batem albusurile ca ptr bezea si punem in ciocolata mixand incet. Ungem cu unt o forma de 22cm, punem compozitia si lasam la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 20 min (incercati cu un cutit daca s-a copt in interior). Cand e gata, lasati sa se raceasca si apoi taiati pe orizontal in doua felii.
Ptr sirop, fierbem apa cu zaharul ptr cca 8 min apoi punem romul si luam vasul de pe foc.
Ptr crema, intai topim ciocolata in bain marie, punem ricotta intr-un vas si mixam cu mixerul pana devine moale, apoi adaugam ciocolata topita si amestecam incet. Batem smantana pana se ingroasa apoi adaugam zaharul si compozitia de ciocolata, cate putin amestecand incet.
Punem blatul pe o tava (prima jumatate, turnam sirop apoi punem jumatate din crema, acoperim cu cealalta parte a blatului, punem restul de sirop si iar crema. Ornam dupa preferinta, si lasam la frigider cca o ora.