Am umplut de sarbatori trei tavi de cozonac cu tort diplomat. Bun a fost dar in final a trebuit sa dovedesc singura o tava ca a fost prea mult.
Fructele din compot se pun la scurs intr-o sita.
Gelatina se pune la hidratat in putina zeama de compot.
Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi cu laptele si se pun la fiert pe baie de aburi. Se adauga faina si se amesteca continuu pana incepe sa se ingrase.
Luam de pe foc, adaugam gelatina topita si omogenizam.
Albusurile le batem spuma cu putina sare, frisca o mixam pana se ingroase.
Dupa racirea cremei se adauga 2/3 din frisca, apoi albusurile si se omogenizeaza.
Amestecam usor in crema si fructele scurse.
Tapetam tavile, in care punem compozitia, cu folie de celofan.
Piscoturile se inmoaie foarte putin pe o parte sip e alta in compot.
Asezam un rand de piscoturi un rand de compozitie pana la umplera tavilor, acoperim cu folie si dam la rece.
Ornam cu piscoturi, fructe si frisca ramasa.