Blat: Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Mixand in continuare adaugam usor galbenusurile frecate cu zaharul si crema ole, mai mixam cat sa se incorporeze. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, intindem cu o paleta de lemn compozitia in tava, dam la cuptorul preincalzit la foc mediu aprox 20-30 minute verificand dupa fiecare 15 minute.
Crema: Mixam crema de vanilie impreuna cu laptele dupa care treptat adaugam si frisca, trebuie sa se ingroase usor, usor!
Glazura: Luam o cratita in care punem ciocolata rupta bucatele, untul, cele doua linguri de apa si zaharul. Dam cratita la foc mic amestecand. Cand incepe sa se topeasca ciocolata luam de pe foc si amestecam pana s-a topit de tot.
Indepartam foaia de copt de pe blat, punem pe o tava, ungem bine cu crema de vanilie, dupa care glazuram cu grija prajitura. Dam la frigider 2-3 ore sau pana a doua zi.
1
Unde am gasit eu reteta scria ca trebuie sa pun 200 ml lapte , 200 ml frisca ...
2
Recomand a se pune doar 100 ml sau 150 ml lapte , la gust a fost un deliciu dar se poate taia doar cu grija , data viitoare am sa pun si eu mai putin lapte