m-am inspirat mult de la Lavinia (te pup,si te admir,fata priceputa!), practic asamblarea e putin altfel, un soi de sora a amandinei ;)
Blat:
Sirop:
Crema:
Glazura:
Amestecam intr-un vas faina, zaharul, praful de copt, praful de cacao si bicarbonatul.
In alt vas amestecam apa, uleiul, otetul.
Turnam amestecul lichid peste amestecul solid,amestecand usor cu lingura de lemn.
Amestecul se toarma in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se da tava la copt pentru 35-40 min. la temeratura moderata.
Scoatem tava din cuptor si lasam sa se racoreasca blatul.
Caramelizam intr-un ibric zaharul, adaugam apa, lasam sa se topeasca complet zaharul ars, stingem focul si adaugam esenta de rom.
Dupa ce se raceste siropul, se toarna in tva peste blat si se mai lasa cca 2 ore blatul la insiropat.
Crema se prepara la mixer, amestecand margarina (la temeratura camerei) cu zaharul pudra, esenta de rom si 3-4 linguri de cacao.
Intindem 80% din crema peste blatul insiropat (in tava).
Nivelam crema, decoram cu o furculita, apoi portionam prajitura.
Asezam bucatile de prajitura pe platou, decoram cu glazura clasica (topim zaharul in apa la foc mic, adaugam praful de cacao si lasam sa fiarba pana se ingroase usor).
In crema ramasa adaugam 1 lingura (cu varf) de cafea macinata si decoram prajiturelele.
Dam platoul cu prajituri la rece pentru cel putin 1 ora inainte de servire (sa se intareasca crema de margarina).
Pofta buna!