Anul acesta piersicul meu ( plantat de mine dintr-un sambure ramas dupa ce-am papat fructul ) a fost incarcat de fructe imense, extrem de zemoase si... sanatoase. ( am avut si 3 piersici la kg :-bd ) Biiine l-am mai ingrijit :)))
Spalam piersicile si le feliem , indepartand samburii. Feliile de piersici le asezam in strat consistent pe fundul unei tavi, apoi presaram pe ele 6-7 linguri cu zahar .
Margarina o taiem in bucatele mici, pe care le distribuim uniform pe toata suprafata bucatilor de piersici. Presaram si pudra de vanilie si introducem tava in cuptorul preincalzit, pentru cca 20 minute, cand piersicile-si vor lasa foarte mult sirop.
Fara sa inlaturam siropul, turnam peste piersicile fierbinti un aluat de pandispan : batem 4 albusuri cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, faina si praful de copt.
Punem tava in cuptorul incins pentru inca 30 minute ( cand aluatul este rumen si trece testul scobitorii , este gata )
Rasturnam prajitura pe o alta tava, astfel incat stratul de piersici sa fie deasupra, iar siropul de piersici va inmuia partial blatul.
Eu am decorat prajitura cu crema de vanilie la rece de la Dr.' Oetker .
Este delicioasa dupa ce sta cateva ore la frigider.