Prajitura cu crema de iaurt straciatella si visine

de mirela0911 in Prajituri, 9 Iun 2014 | 8508 vizualizari

 

O prajitura tare buna si racoroasa pe vremea asta!

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • 12 linguri faina
  • coaja rasa de lamaie
  • Pt. crema:
  • 500 g iaurt
  • 100 g zahar
  • 100 ml frisca
  • 5 g gelatina
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 300 g visine fara samburi
  • Pt. ornat:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 6 lg lapte
  • 50 g unt
  • frisca pt. moatze
Portii: 28
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de iaurt straciatella si visine:

Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga pe rand zaharul si se bat pana la dizolvare si obtinem o spuma tare. Se adauga apa si uleiul, coaja de lamaie apoi galbenusurile pe rand amestecand usor dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste spuma amestecand cu miscari usoare pana la incorporare. Se toarna blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 30 minute la 180 de grade. Se lasa la racit dupa care se taie in doua.

Crema: Visinele se spala si se curata de samburi, se adauga peste ele zahar dupa gust, se amesteca bine apoi se lasa la scurs. Iaurtul se amesteca cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se bate frisca apoi se incorporeaza usor cu iaurtul. Se adauga visinele apoi ciocolata data pe razatoarea cu gauri mari. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic. Se omogenizeaza totul si se da la frigider pana se raceste si blatul. 

In tava in care s-a copt blatul se pune o folie alimentara si se aseaza un blat. Deasupra se toarna crema, se aseaza celalalt blat, se strange folia pe langa prajitura si se da la frigider pentru cateva ore pana se intareste crema (la mine a stat peste noapte). 

Intr-o craticioara pe foc se pune ciocolata rupta bucati, laptele si untul si se amesteca continuu pana se topeste si se omogenizeaza. Se lasa putin la racit dupa care se intinde peste prajitura. Deasupra se fac moatze din frisca. Eu am amestecat frisca cu putin sirop de la visine pentru a colora usor frisca. Deasupra am ras putina ciocolata. 

De servit pe caldura mare. Este atat de racoroasa! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de iaurt straciatella si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, piersici si ciocolata