Iar o reteta buna la dieta!
Vroiam un desert rapid cu fructe, dar fara multe calorii,deci fara unt sau prea mult zahar si am decis ca un crumble ar fi perfect. Poate va pricepeti voi mai bine la traducere ca eu m-am impotmolit si oricum cred ca mai bine suna varianta din engleza. Crumble-ul este un desert rapid care are la baza fructe, iar topping-ul este un amestec din faina,fulgi de ovaz, putin unt,putin zahar,diferite arome. Toppingul poate fi versatil si se pot adjusta ingredientele dupa gustul sau nevoile fiecaruia. Eu am ales sa fac fara unt de data aceasta si chiar nu i-am simtit lipsa.
Si fiindca mi-am adus aminte de Gabyta si a ei provocare particip cu aceasta reteta la Provocarea lunii august "Dulce Romanie 2011" . Vedeti ca este un topic deschis,mai aveti timp sa participati,chiar daca nu aveti blog.
Preparare Crumble cu prune
Se spala prunele,se taie in jumatate si se scot samburii. Se aseaza in tava ,eu am folosit-o pe cea de la Decorix si o recomand cu drag,are un inel care face usor transportarea tavii la cuptor fara a fi in pericol de a varsa.
Se amesteca restul ingredientelor si se pun deasupra prunelor.
Se tin la cuptor (am uitat sa cronometrez) cam 30 de minute sau pana prunele incep sa se inroseasca si sa se inmoaie.
Se serveste calda sau rece,asta daca o mai prindeti rece ca se duce cam repede.