Prajitura cu crema de iaurt este delicioasa!Blatul umed si crema pufoasa,mmmm sa tot mananci;)
Blatul
Separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile le mixezi cu un praf de sare pana stau pe teluri.
Pune apoi zaharul cate o lingura mixand in continuare.
Adaugi aromele.
Scoti telurile si adaugi faina ,cate o lingura ,amestecand cu o spatula sau o lingura de lemn ,ce ti-e mai comod.
Ia o tava35/40 ,tapeteaza-o cu hartie de copt si pune compozitia.
Da tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 20-25 de minute,pana trece testul cu scobitoarea.
Cand este gata ,scoti tava si lasi sa se raceasca.
Cat tava a stat in cuptor te ocupi de crema.
Intai pune gelatina la hidratat resoectand indicatiile de pe plic.
Frisca se se mixeaza impreuna cu zaharul.
Cand sta mot,pune iaurtul ,gelatina si aromele.
Cand blatule este racit complet pune crema peste blat si da la frigider pentri 4-5 ore.
Pregateste glazura.
Intr-un ibric pune untul , cicolata si pune pe foc intr-un vas cu apa.
Amesteca pana se topeste ciocolata.
Toarna deasupra glazura dupa inspiratie.
Este mai buna daca se lasa la frigider peste noapte.
1
Pentru o reusita sigura pune iaurtul la scurs