Măcinăm migdalele foarte bine într-un robot de bucătărie. Cernem făina cu zahărul pudră și sarea , apoi le amestecăm cu migdalele. Untul rece se taie cubulețe și se amestecă în compoziția de făină până va deveni firimituri grosiere. Adăugăm ouăle, unul câte unul și amestecăm. Adăugăm esența de vanilie și cea de migdale, mai amestecăm de câteva ori.
Nu se amestecă foarte mult aluatul, pentru că va deveni elastic. Transferăm conținutul pe o planșetă presărată cu făină și formăm un disc pe care-l punem într-o folie de plastic și dăm la rece pentru cel puțin o oră sau cel mai bine până a doua zi. Se încălzește cuptorul la 180 grade C. Pe o planșetă presărată cu făină întindem aluatul de aproximativ un sfert de centimetru grosime. Se taie în formă de cercuri, flori sau inimioare. Jumătate din ele vor mai avea pe mijloc o decupătură - eu am folosit un dispozitiv de scos cotorul la mere. Se pun în tăvi tapetate cu hârtie pergament și se coc pentru 10-15 minute sau până marginile devin maro aurii. După ce se vor răcii se ung cu gem fursecurile întregi și se acoperă cu cele găurite.
La sfârșit se pudrează cu zahăr.