Prajitura cu crema de ciocolata si gris

de Valyvalentyna in Prajituri, 5 Iul 2014 | 7932 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt.Blat :
  • 3 oua,
  • 3 cani de faina,
  • 3 linguri de cacao,
  • 1 cana de zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 lamaie,
  • 1 praf de sare,
  • 2 cani de lapte,
  • 1 esenta vanilie.
  • Crema 1 :
  • 400 gr margarina,
  • 100 gr zahar,
  • 150 gr zahar pudra,
  • 4 linguri cacao.
  • Crema 2 :
  • 350-400 ml lapte,
  • 3 galbenusuri,
  • 4-5 linguri de gris,
  • 200 gr zahar
  • 1-2 linguri cacao.
  • Pt Sirop:
  • 150 gr zahar,
  • 200 ml apa,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • jumatate de esenta de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si gris:

Pt. inceput preparam siropul: Caramelizam zaharul apoi turnam apa {atentie la maini} lasam pana scade un pic {la foc mic} adaugam esenta, zaharul vanilat si mai lasam putin apoi oprim focul si il lasam la racit.

Blat: Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma cu un praf de sare albusurile, apoi adaugam in ploaie zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam tot asa cu grija faina amestecand de jos in sus cu o spatula. Galbenusurile cu esenta si coaja rasa de lamiie le omogenizam bine apoi adaugam laptele caldut si amestecam bine, praful de copt il stingem in putina zeama de la lamaie si o adaugam in compozitia de galbenus. Omogenizam foarte bine si la final rasturnam aceasta compozitie peste ceea de albus si usor amestecam.

Rasturnam jumatate din compozitie intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si bagam la cuptor preincalzit 180 de grade pt 25 de minute.

Intre timp facem crema 1: Mixam bine margarina cu zaharul {pina se topeste zaharul} apoi adaugam cacaoa, mai mixam 2 minute si la final adaugam zaharul pudra mai mixam 2 minute. Bagam la frigider pt 10 minute.

Crema 2: punem la foc mic laptele, amestecam zaharul cu cacaoa. Cand laptele s-a infierbintat adaugam grisul in ploaie amestecand continuu, apoi galbenusurile unul cate unul amestecand continuu. Oprim focul si o lasam sa se raceasca.

Cand blatul s-a copt il scoatem si il insiropam cu jumatate din cantitatea siropului, intindem crema 1 si bagam din nou la frigider pana se coace si al 2-lea blat. Cand al 2-lea blat e gata intindem crema 2 si bagam la frigider pentru 2-3 ore.

TIPS-URI

1

Se poate orna cu fructe {dupa preferinte}

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si visine