Chec castelul parasit

de epurasha2bb in Prajituri, 21 Dec 2010 | 5528 vizualizari

 

in forma de silicon castel de la Decorix

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 140 g zahar
  • 250 g faina alba de prajituri
  • 125 ml ulei
  • 1 nuca de unt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 varf de cutit coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 6 patratele de ciocolata Milka cu caramel
  • 5 nuci
  • 5 castane comestibile
  • 2 linguri zahar pudra amestecat cu scortisoara pentru pudrat la final.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec castelul parasit:

Se mixeaza la viteza maxima timp de 5 minute ouale cu zaharul , esenta si uleiul amestcat cu untul topit.Apoi se adauga cate putin amestecand cu grija cu un tel de mana faina cu praful de copt si cacaua.Se adauga cubulete mici de ciocolata, nuci si castane si se amesteca usor.Se toarna compozitia intr-o forma de silicon de castel.Se da la cuptorul incins si se lasa sa creasca minim 15 minute.Se verifica si daca nu e copt se mai lasa pana ce trece testul cu scobitoarea( sa nu se mai ia aluat crud pe ea).Se scoate cand e gata si se lasa sa se raceasca, apoi se scoate din forma de silicon si se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu scortiosoara praf.

Asta e pentru impresia artistica de caramida prafuita si roasa de vreme... desigur reteta poate fi adaptata si in functie de dispozitie puteti orna cu turnulete din napolitana sau stegulete si diverse creme colorate si bombonici... eu insa am ales tema asta care mi s-a parut in ton cu toamna.In mijloc plasam bomboane cu cacao in forma de nuci sau daca nu gasiti , puteti face mici nuci din salam de biscuiti si le tavaliti prin cacao sau zahar pudra cu scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec castelul parasit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sylvia 1

22.12.2010, 11:42

Superb arata de ce l-a parasit printesa

Brindusa 1

22.12.2010, 12:02

Roberta, poeta noastra, super castelul tau parasit

epurasha2bb 1

22.12.2010, 12:25

multumesc fetelor! Miti freaca bine la ochi dar nu cu mana de ustruoi mereu ma binedispui

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cacao si nuci