Prajitura cu cocos si mascarpone

de diaconta in Prajituri, 10 Apr 2011 | 29857 vizualizari

 

Credeam ca voi sari peste portia de "dulce" de azi,dar cum afara-i mohorat si frig tare,m-am gandit ca o prajitura racoroasa acompaniata de niste fructe mi-ar inveseli ziua si mi-ar da energia necesara sa muncesc putin,macar ca vremea ma imbie la leneveala.Asa ca am luat la rasfoit caietul de retete si mi-am adus aminte de prajiturica asta buna,am adaptat-o zilelor noastre...si asta a iesit.

 

INGREDIENTE

Pentru foi:
  • 200 gr unt
  • 300 gr faina
  • 1 ou
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • praf de copt
  • sare
  • zahar vanilat
Crema cocos:
  • 6 albusuri
  • 250 gr zahar
  • zeama de lamaie
  • 250 gr nuca de cocos
Crema mascarpone:
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr unt
  • 3 galbenusuri
  • 1 budinca vanulie
  • 100 gr zahar tos
  • 100 gr zahar praf
  • 500 ml lapte
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
Pentru ornat ciocolata razuita.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos si mascarpone:

Pentru foi:

Se amesteca toate ingredientele si se fac doua foi.

Crema de cocos:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,dupa ce s-a obtinut consistenta dorita se adauga zaharul cate putin si zaharul vanilat.Se incorporeaza si nuca de cocos,amestecand usor cu o paleta.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza prima foaie,apoi crema de cocos si se acopera cu cea de-a doua foaie.

Se da la cuptor pentru 20 de minute.Se lasa sa se raceasca si intre timp pregatim crema de mascarpone,astfel:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul tos si zaharul vanilat.Se pune budinca de vanilie si lapte rece.Se pune pe foc si se lasa sa fiarba pana cand se ingroasa,avand grija sa amestecam permanent,pentru a nu se face cocoloase si a nu se lipi de vas.

Lasam crema sa se raceasca.

Crema Mascarpone o amestecam cu untul si zaharul pudra.Cand crema de ou s-a racit o adaugam peste amestec si mixam pana obtinem o crema omogena.

Asezam crema peste blat,razuim ciocolata si lasam la frigider pana ne invinge pofta.

Va trebui totusi sa avem putina rabdare pana cand foile se vor inmuia si prajitura va fi destul de rece.

 

TIPS-URI

1

Coca este destul de sfaramicioasa,asa ca foaia a doua este destul de greu de pus.Se poate insa taia in bucati si aseza deasupra,asta nu va influenta nici gustul nici aspectul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu lichior de cafea