Prajitura Snickers

de simona72 in Prajituri, 27 Dec 2013 | 28111 vizualizari

 

Pentru ca ador prajiturile cu nuca, pt ca sunt atatea feluri de prajituri cu nuca pe care nu le-am facut niciodata, am ales pt sarbatori aceasta prajitura care astepta la favorite sa fie incercata. Prajitura mea este facuta dupa reteta lui Ela, usor modificata. Multumesc!!!>:D

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 8 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri zahar
  • 250 gr nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura praf de copt
  • pt crema caramel:
  • 8 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 250 gr unt
  • 100 gr alune nesarate
  • 100 gr nuca taiata grosier
  • 1 baton migdale in caramel
  • pt glazura de ciocolata:
  • 300 gr ciocolata menaj
  • 2 linguri ulei(si 100 ml smantana pt frisca)
  • 1 mana marshmallows
  • 1 baton migdale in caramel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Pt blat: albusurile se mixeaza cu un praf de sare, se adauga zaharul si se continua mixarea pana albusurile devin o bezea ferma. Separat, se amesteca faina cu praful de copt, se adauga peste bezea faina si nuca si se amesteca incet sa nu scoatem aerul din albusuri. Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 150 grade pt 30 minute. 

Pt crema caramel: punem la caramelizat 8 linguri de zahar, iar celelalte 4 linguri le amestecam cu galbenusurile. Dupa ce zaharul s-a caramelizat adaugam untul si amestecam mereu pane ce untul se topeste si se incorporeaza frumos in caramel. Adaugam apoi treptat si galbenusurile peste caramelul cu unt si amestecam in tot acest timp. Trebuie sa avem pregatite din timp, alunele, nucile taiate si migdalele taiate grosier din cutit. Le adaugam peste crema caramel, amestecam si dam deoparte craticioara si lasam sa se raceasca crema.

Pt glazura de ciocolata: aici eu am improvizat pt ca nu am avut ciocolata alba, am folosit doar ciocolata neagra. Deci, am pus toata ciocolata taiata bucati pe baie de aburi la topit cu 2 linguri de ulei. Nu stiu ce s-a intamplat, dar mie mi s-a ales ciocolata topita deoparte si uleiul de alta parte(ca la maioneza taiata). Dupa ce blatul s-a racit am pus o parte din glazura de ciocolata asa cum era, am dat la frigider 1 ora, apoi am pus crema de caramel racita si am mai dat la frigider prajitura pt 1-2 ore. Glazura care mi-a ramas parea putina si arata tare rau daca o puneam deasupra. Asa ca am pus-o din nou pe baie de aburi, am adaugat 50 ml smantana pt frisca si s-a reparat. Dar fiind tot putina si alta ciocolata nu mai aveam, am trasferat totul intr-o craticioara cu fund dublu, am adaugat marshmallows inca 50 ml smantana pt frisca si am amestecat pana s-au topit toate marshmallous. A iesit o glazura de toata frumusetea. Calduta am pus-o peste crema de caramel, iar deasupra am pus un baton de migdale pe care l-am zdrobit la robot. Am mai dat la frigider pt 1-2 ore, iar apoi a putut fi taiata si servita.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

de preferat la crema caramel sa folositi o craticioara cu fund dublu

2

glazura cu marshmallows a iesit mai deschisa la culoare, asa ca am mai adaugat si 1 lingura de cacao, dar este ok si fara

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu nuca, ciocolata si visine