Prajitura cu cirese (reteta nr 200)

de Alina26 in Prajituri, 13 Aug 2014 | 5903 vizualizari

 

M-am gandit pt reteta 200 sa sarbatoriti si voi impreuna cu mine cu o bunatate de prajitura cu cirese. Este foarte racoritoare si de sezon. Merita incercata.

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 4 oua
  • 2 lg ulei
  • 4 lg de zahar
  • 5 lg de faina cu vf
  • un plic praf de copt
  • un vf de cutit de sare
  • esenta de vanilie

SIROP:

  • 150 ml apa
  • 2 lg zahar
  • esenta de vanilie

CREMA:

  • 350 gr cirese
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 foi de gelatina
  • 4 linguri apa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese (reteta nr 200):

BLATUL:

Incingem cuptorul la 180 grade.

Batem ouale cu un vf de sare, spuma.

Adaugam treptat zaharul.

Punem  uleiul in compozitie si dupa ce s-a incorporat adaugam faina si praful de copt in ploaie.

Punem compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptor pt 30-35 min.

CREMA:

In timp ce se raceste blatul pregatim crema.

Spalam ciresele, scoatem samburii si punem la foc cu zaharul si lasam sa fiarba pana devine marmelata, aprox 15 min.

Lasam sa se raceasca apoi il dam prin blander.

Facem frisca apoi punem ciresele date prin blander amestecand usor.

Gelatina inmuiata in 4 lg apa, o topim la bain marie si punem peste frisca amestecata cu cirese. 

Dam la rece pana pregatim siropul.

SIROPUL:

Punem zaharul si apa intr-un bol si amestecam pana se topeste zaharul apoi adaugam esenta de vanilie.

ASAMBLAREA:

Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua.

Il insiropam si punem crema apoi punem cealalta jumatate de blat, insiropam si punem restul de crema.

Dam la rece 3 ore apoi il taiem.

Pofta buna!!

 



 

 


 

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi capsuni sau visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese (reteta nr 200)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Lia_ 1

14.08.2014, 17:23

bravo, Alina! ..este o prajitura care mi-a atras atentia

Rocsi 1

14.08.2014, 22:25

Arata atat de bine! Felicitari si la cat mai multe retete!

Alina26 1

20.08.2014, 01:10

Va multumesc mult pentru aprecieri!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cirese