Desfacem ciresele de samburi si le punem la scurs intr-o sita. Eu am avut gata desfacute si congelate.
Batem ouale cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie bine pana isi dubleaza volumul si aduagam treptat uleiul. Adaugam jumatate din cantitatea de lapte, jumatate din faina amestecata cu fermentul; repetam cu restul de lapte si apoi faina ce a ramas.
Tava rotunda (sau poate fi si una dreptunghiulara) se unge cu unt sau se tapeteaza cu hartie de copt. Turnam cca 3/4 din compozitie si apoi in cealalta parte ramasa adaugam cacao. Amestecam si turnam deasupra aluatului alb.
Deasupra presaram cu ciresele scurse de sucul lasat.
Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru cca 60 minute. Se face testul scobitorii si cand iese curata scoatem prajitura din cuptor.
Cand e rece scoatem din forma si pudram cu zahar pudra.