Este o prajitura invatata de la o vecina unguroaica careia -i sunt recunoscatoare pentru aceasta reteta .
Se cerne faina , se face o adancitura in faina si se pune drojdia cu laptele caldut si zaharul , se lasa la inflorit drojdia .
Adaugam untul, untura , galbenusurile , zaharul , smantana , praful de sare si razatura de lamaie si framantam pana se desprinde aluatul de mana .
Lasam la dospit aproximativ 30 de minute .
Intre timp pregatim umplutura de nuca ,amestecam nuca cu zaharul si albusurile batute spuma .
Pregatim si umplutura de mac , punem zaharul si laptele pe foc si amestecam pana se topeste zaharul pe urma adaugam macul si amestecam .
Impartim aluatul in 6 parti egale , intindem pe o planseta o bila de aluat cat se poate de subtire si punem umplutura , rulam baigliul si il asezam in tavi .
Batem 2 oua si cu o pensula ungem baigliul si il lasam 15 -20 minute sa creasca in tava .
Incalzim cuptorul la 180 de grade si introducem tava pentru 30 de minute la copt .
Cand sunt frumos rumeniti se scot de la cuptor si se lasa la racit in tavi .
Pofta buna !!!
1
Untura de porc face baigliul mai sfaramicios .