Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate

de Lau in Dulciuri, 18 Noi 2014 | 17199 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul Pasiune pentru bucatarie

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 80 g zahar
  • 110 g faina
  • 50 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 30 g cacao
  • 1/2 praf de copt
  • 50 g nuca tocata
  • esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata
  • 120 m frisca
  • 50 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 30 g zahar
  • 100 g ciocolata neagra
  • 3 g gelatina
  • 1 lingura apa rece
  • Crema bavareza de ciocolata
  • 125 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita amidon
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 4 g gelatina
  • 2 linguri apa rece
  • 200 ml frisca
  • 100 g ciocolata
  • Banane caramelizate
  • 2 banane
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • Glazura oglinda
  • 40 ml apa
  • 40 ml frisca lichida
  • 60 g zahar
  • 20 g cacao
  • 3ggelatina
  • 1 lingura apa rece
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate:

Blat-Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,adaugam 1lingura de zahar si mixam pana devine o spuma lucioasa.

Galbenusurile le mixam cu zaharul ramas,adaugam uleiul,laptele si amestecam cu o spatula,adaugam faina amestecata cu praful de copt,cacao,nuca tocata,amestecam cu spatula pana ce se omogenizeaza.

Adaugam albusurile spuma si amestecam cu miscari usoare,

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca bine dupa care il taiem in doua.

Crema de ciocolata-Gelatina se pune la hidratat cu o lingura de apa rece.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul.Intr-o cratita adaugam laptele,frisca si punem pe foc mic sa se incalzeasca usor.Adaugam galbenusurile amestecand continuu pana se ingroasa putin.

Intr-un bol adaugam ciocolata tocata,crema de oua si amestecam pana ce se topeste complet ciocolata.

Adaugam gelatina dizolvata,amestecam si dam la frigider cca 1 ora.

Crema bavareza de ciocolata-Gelatina o punem la hidratat cu 2 linguri apa rece.

Intr-o cratita adaugam laptele,zaharul si punem la foc mic pana ce se incalzeste putin.Intr-un vas amestecam galbenusul cu amidonul,esenta de vanilie,adaugam laptele caldut amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.

Punem amestecul pe foc mic si amestecam pana ce se ingroasa.

Intr-un castron adaugam ciocolata tocata si crema amestecam pana ce se topeste ciocolata.Adaugam gelatina dizolvata pe baie de abur si amestecam repede pana ce este complet incorporata.

Acoperim cu folie alimentara(deasupra cremei)pentru a nu se forma pojghita.

Lasam sa se raceasca bine,dupa care adaugam frisca batuta spuma.

Banane caramelizate-Intr-o tigaie adaugam bananele taiate felii,zaharul si punem pe foc mic,

Cand zaharul s-a caramelizat adaugam untul si lasam la foc mic pana ce se topeste,lasam sa se raceasca.

Glazura oglinda-Intr-o cratita adaugam frisca,zaharul,cacao si apa.Punem cratita pe foc mic amestecand continuu pana se dizolva zaharul si amestecul este pe punctul de a fierbe.

Adaugam gelatina dizolvata in apa rece si amestecam bine,acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pana se raceste,

Ansamblare-Aseza prima foaie de blat,insiropam,adaugam 1/3 din crema bavareza-crema de ciocolata-sosul de banane-a 2 foaie de blat-insiropam-restul de crema bavareza-deasupra turnam glazura si dam al frigider pana ce se intareste glazura(eu am lasat-o peste noapte)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi fragede cu miere si crema de ciocolata, nuca si rom