Nu putea sa treaca aceasta zi fara sa ofer dragelor mele frumoase,de pe bucataras,un desert..La multi ani si o primavara cu multe zambete!!!!
blatul:
separam ouale.
batem albusurile spuma cu zaharul,treptat,pana ce acesta se topeste.
incorporam galbenusurile rand pe rand.
apoi adaugam laptele si mixam in continuare.
adaugam nuca macinata,praful de copt si esenta de rom.
la urma adaugam faina,treptat.
luam o tava dreptunghiulara ,o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
turnam compozitia in tava si o introducem in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,pana blatul este copt.
CREMA:
punem laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat.
intr-un bol amestecam cele 3 linguri faina,cacaua si zaharul.
punem si cateva linguri din laptele pus la fiert.
amestecam bine,sa nu fie cocoloase.
cand laptele incepe sa fiarba,turnam compozitia cu cacao in fir subtire.
invartim continuu.
punem iar pe foc 1-2 minute,amestecam mereu,si cand s-a ingrosat ca o budinca o luam de pe foc.
invartim mereu cu lingura in ea,deasupra unui vas cu apa rece sau intr-un loc mai rece,pana ce crema este calda,dar nu fierbinte.
incorporam si cele 2 linguri de frisca .
blatul rece,il insiropam bine cu zeama de compot de visine.
apoi turnam crema peste si o intindem uniform.
deasupra presaram niste ciocolata maruntita.
o lasam sa se raceasca apoi servim cu visine deasupra!!!