Clatite banatene

de Oana in Prajituri, 10 Apr 2011 | 12016 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • clatite
  • 500 g branza de vaci
  • o mana de stafide inmuiate in esenta de rom
  • 200 g smantana
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar brun
  • un pliculet zahar vanilat cu rom
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Clatitele gata facute se umplu cu un amestec din branza de vaci si stafide inmuiate in esenta de rom. Se unge un vas de iena cu unt, se aseaza clatitele umplute, deasupra se toarna un amestec din galbenusuri, smantana si 3 linguri de zahar brun. Se presara fasii subtiri de unt, apoi se aseaza bezeaua formata din albusurile batute spuma cu restul de zahar (3 linguri).

Se pune vasul de iena in cuptor, lasand usa putin deschisa. Cand se incheaga bine sosul de galbenusuri si cand bezeua este putin rumenita se stinge focul. Se servesc calde, o nebunie!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

ieri la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Capricii