Prajitura Ochelari

de mirela0911 in Prajituri, 4 Iun 2015 | 5294 vizualizari

 

E tare buna si merge perfect alaturi de o cafea!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 200 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 lg zahar
  • 50 ml lapte
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • gem de visine
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ochelari:

Se prepara maiaua din cei 50 ml lapte, 1 lg zahar, un pic de faina si drojdia zdrobita. se lasa la crescut.

Intr-un bol se cerne faina, se pune praful de sare, untul taiat bucati si galbenusurile batute putin. Se adauga si maiaua dupa care incepe sa se amestece apoi se framanta un aluat moale si nelipicios. Daca mai este cazul se mai pune faina. Se imparte aluatul in trei parti egale. Se lasa sa se odihneasca, timp in care preparam spuma.

Se bat albusurile tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se bate spuma bine pana ce acesta se dizolva complet. Se incorporeaza nuca macinata si se lasa deoparte.

Se ia o bucata de aluat, se intinde cu ajutorul unui sucitor in forma dreptunghiulara si cu lungimea tavii in care se va pune. Cele doua margini, pe lungime, se ung cu gem de visine. Se ruleaza fiecare margine inspre interior, pastrand pe mijloc o distanta de cca 6 cm. Se procedeaza la fel si cu restul aluatului. 

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se umple mjlocul fiecarui rulou cu spuma amestecata cu nuca. Se da la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Gemul de visine se poate inlocui cu succes cu rahat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ochelari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rubarba si bezea