O prajitura delicioasa, extrem de aromata, ce se va cere repetata, si care isi merita din plin un loc pe masa frumoasa dintr-o zi de sarbatoare...va invit cu drag sa o probati mai ales ca vine Craciunul!
Ne pregatim toate ingredientele din timp. Radem coaja de portocala si stoarcem sucul.
Intr-un vas cernem faina. Punem pe foc la aburi un vas in care topim ciocolata impreuna cu untul. adaugam si esenta de rom si lasam la racit.
Amestecam toate ingredientele pentru blat, formand bila de aluat pe care o vom pune la rece la rece( congelator) pana ne ocupam de compozitia de branza.
Batem spuma albusurile impreuna cu cele ramase de la blat.
Amestecam branza dulce cu ouale, saharul, aromele si la sfarsit adaugam albusurile batute spuma.
Vom imparti aluatul in doua bucati una mai mare si una putin mai mica.'
Foaia de la baza se intinde cu o folie de prospetime deasupra, asta ne va usura mult munca iar foaia se va intinde bine si usor.
O vom pune direct pe foaia pergament din tava( eu am avut o tava dreptunghiulara cu inel detasabil).
Punem crema de branza deasupra.
A doua bucata de aluat o vom intinde si vom decupa forme pe care le vom aseza deasupra.
Trebuie sa va spun ca o sa va placa foarte tare sa lucrati cu aluatul, este atat de aromat incat va reusi sa va incante simturile si sa va parfumeze mainile.
Desigur aveti varianta sa impartiti aluatul in doua parti egale si sa intindeti doua foi, fara sa mai faceti decupajele, alegerea va apartine :)
Prajitura am copt-o pentru aproximativ 40 sau 45 de minute la 180 de grade. Se lasa la racit si se desprinde usor cu un cutit de pe margine inainte sa desfacem inelul.
Se taie si se serveste dupa dorinta...