Prajitura cu ciocolata

de gaby_duceag in Prajituri, 15 Iun 2010 | 6767 vizualizari

 

daca tot se fac dedicatii:)))ia s-o dedic sufletului meu pereche=)). nu-i asa miha?:))))).cand vizitez bucataria, niciodata nu stiu ce va iesi.M-am dus cu gandul la un amestec de mascarpone, frisca si lamaie si a iesit...ceva ciocolatos:))), interesant , nu?:))

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua
  • 80 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri cacao
  • un praf de sare
  • 150 gr faina
  • o lingurita praf copt
  • crema
  • 250 gr mascarpone
  • o ciocolata cu lapte
  • o lingura de cacao
  • un galbenus
  • un plic zahar vanilat
  • decor-putina frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:


Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu apa calduta, adaugam zaharul si mixam pana la topirea completa a cristalelor de zahar.
Amestecam faina cernuta cu praful de copt si cacaoa  si le adaugam in amestecul de galbenusuri, in trei etape.
Albusurile le mixam spuma. Jumatate din cantitate o amestecam bine  cu restul compozitiei iar cealalta jumatate o adaugam usor, incercand sa scoatem cat mai putin posibil din bulele de aer formate.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si bagam tava in coptorul preincalzit , la foc mic/mediu pentru aprox 30 min (faceti proba scobitorului)

crema:(este reteta de la trufele ciocolatoase ale lui Adi Hadean;) )
Int-o craticioara punem pe baie de abur ciocolata rupta bucatele. Cand s-a topit adaugam galbenusul de ou, cacaoa,amestecam bine si luam de pe foc.
Adaugam mascarponele si zaharul vanilat si omogenizam.
 
Din blatul racit, cu un pahar, "decupam" cerculete.
Le taiem in doua pe orizontala.
Le umplem cu crema, punem si deasupra o lingura crema , plasam un motz de frisca si bagam la frigider.

TIPS-URI

1

daca va iese crema mult prea moale pentru a le putea umple, o dati putin la frigider si cand incepe sa se intareasca umpleti blaturile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

diaconta 1

17.02.2012, 22:54

daca-i cu mascarpone iti dau punctaj maxim

Lorra 1

18.02.2012, 07:47

delicios !

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 17:09

mmm...ce bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute cu crema de ciocolata