O reteta din caietul de retete al mamei mele facuta de baiatul meu :)
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/12/prajitura-cu-ciocolata.html
Utilizati ca masura un pahar de apa de 200 g :
Intr-o oala puneti la incalzit untul taiat bucatele, laptele, zaharurile si cacaua.
Intr-o oala, puneti la incalzit untul taiat bucatele, laptele, zaharurile si cacaua. Amestecati si, cand compozitia incepe sa dea in clocot, lasati sa fiarba 2 minute (nici mai mult, nici mai putin- este secretul acestei prajituri).
Luati de pe foc si puneti 15 linguri intr-un castronel, pentru a le utiliza la sfarsit.
Separati albusurile de galbenusuri.
Bateti albusurile spuma cu un praf de sare.
In compozitia racita, puneti pe rand, galbenusurile, amestecand de fiecare data. Amestecati faina cu praful de copt si o incorporati in compozitia cu ciocolata.
La sfarsit, adaugati albusurile batute spuma.
Ungeti vasul pentru cuptor, varsati compozitia si puneti la cuptorul incalzit la 200°C.
Lasati timp de 30 minute. Verificati cu un cutit, trebuie sa iasa usor umed.
Scoateti din cuptor, amestecati compozitia retinuta in castronel si o puneti peste prajitura calda.
Lasati sa se raceasca cateva ore. Taiati-o in bucati si serviti.
Se pastreaza foarte bine 2-3 zile intr-o cutie din plastic.
1
Se pastreaza bine 2-3 zile intr-o cutie din plastic.